Żywienie koni
PORUSZAMY TEMATY:
1 cześć /
Specyfika przewodu pokarmowego koni i choroby z nią związane
2 cześć /
ABC żywienia koni. Żywienie klasyczne koni fakty i mity
***
Prowadzący Marek Holak
– absolwent Technikum Hodowlanego Koni w Gródkach
i Zakładu Hodowli Koni Akademii Techniczno-Rolniczej w Bydgoszczy
– Praktyka hodowlana w Stadninach Koni Iwno i Dobrzyniewo gdzie w latach 2003-2005 pełnił obowiązki koniuszego/ zootechnika.
– Czynny instruktor jazdy konnej (od1993r. )
– w latach 2005-2018 doradca żywieniowy, specjalista w firmach
paszowych DOSSCHE i SANO.
– Jako żywieniowiec w firmie „PROHAMIX” konsultował żywienie w Stadzie Ogierów S.P. w Białce i Kętrzynie, stadninach prywatnych i państwowych min. Opypach, Kęblinach i Krasnem oraz Policji Konnej.
Ciekawostki:
– służba w Reprezentacyjnym Szwadronie Kawalerii W.P.,
– konsultant ds. koni w filmach historycznych,
– wieloletni propagator stosowania drożdży w żywieniu koni
Ulubione powiedzonka:
„W stajni zabija żłób i rutyna”
„Największym wrogiem koni są choroby cywilizacyjne”
***
Koszt udziału 150 zł ( + catering dodatkowo płatny 30 zł)
ZGŁOSZENIA mailowo na adres: equester.sjk@gmail.com z potwierdzeniem wpłaty zadatku 50 zł na konto:
Centrum Jeździeckie Sp. z o.o.
84 1090 1102 0000 0001 4661 7583
Santander
do 31.08.2021 tytułem „żywienie koni /nazwisko uczestnika/ data ”
W przypadku rezygnacji z uczestnictwa po 31.08.2021 zadatek nie ulega zwrotowi.
Resztę należności regulujemy w sobotę 04.09.2021
Przewidujemy przerwę obiadową.
Dla zainteresowanych catering dowiezie obiad / dodatkowo płatny / .
Catering płatny na miejscu i dostępny wyłącznie dla osób, które wcześniej zgłosiły taką chęć (piszcie w mailu). Proszę zgłaszać jeśli ktoś życzy sobie obiad bezmięsny.
Prowadzący
-
Marek Holak